WUGI vodné kefírové kultúry na skúšku
Kód: 44Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Vodný kefír WUGI nie len pre vegánov a športovcov
Vodný kefír WUGI je alternatívou k mliečnej klasike. Vyrobíte ho z vody a cukru a pripomína sladkokysloú perlivú limonádu. Toto osvieženie je ale bez chémie a zdraviu prospešné. Kto má rád zmenu, nech si vyrobí kokosový kefír z kokosovej vody či mlieka alebo prefermentujte ovocnú šťavu. Vodné kefírové kultúry to zvládnu.
Funguje jako prirodný iontový nápoj, spoľahlivo zaženie smäd, poteší chuťové poháriky a dodá energiu.
Ako kefír vzniká?
Vodný kefír vzniká fermentáciou (kvasením) kefírových kultúr vo vode, kokosovej vode či mlieku alebo ovocnej šťave. Kefírové kultúry sa kŕmia cukrom v sladkom nápoji, mení ho na bublinky (oxid uhličitý), kyselinu octovú a kyselinu mliečnu a ďalšie látky. Pritom zostávajú kultúry živé v nápoji a produkujú do neho svoje enzýmy, ktoré napomáhajú tráveniu.
Vodný kefír je ľahko perlivý, osviežujúci nápoj s minimom zbytkového cukru, ktorý je plný priateľských baktérií (probiotík), enzýmov, živín, vitamínov a minerálov. Tie sú nevyhnutné pre správnu funkciu čriev a trávenia.
Pripomína popisom kombuchu? Je to jeho bratranec. Oba sú to fermentované nápoje, ale predsa je každý iný. Na rozdiel od kombuchy obsahuje vodný kefír iné kultúry – má viac baktérií a menej kvasiniek, nechutí tak „octovo“ a vo vodnom kefíre z WUGI kultúr sa netvorí prakticky alkohol (pod 0,1 %). Kombucha môže mať aj 1 %. Vodný kefír si zamilujú deti.
Obsah, zloženie a dávkovanie
Piť ho môžete denne. Ak ste ho ešte nepili, začnite postupne, nech si brucho na nával dobrých baktérií zvykne. Navyšovať môžete aj na 0,5 litra denne.
Balenie obsahuje 1 sáčok s 5 g vodných kefírových kultúr. Zo sáčku postupne behom cca 3 týždňov pripravíte až 10 litrov vodného kefíru. Každých 24 – 72 hodín vám vznikne liter kefíru, takže balenie vám vydrží 3 týždne nepretržitej prípravy kefíru.
Zloženie
Hnedý cukor ako nosič kefírových kultúr, kefírové kultúry (mikroorganizmy z rodu Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Saccharomyces, Acetobacter, Kluyveromyces).
Môže obsahovať stopy mlieka.
Skladujte v chladničke (prípadne v chlade do 20°C).
Minimálna garantovaná doba trvanlivosti 9 a viac mesiacov od dodania.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kefírové kultúry |
---|---|
Obsah balenia: | 1 x 5 g (na 10 litrov kefíru) |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Česká súrodenecká značka WUGI. Majitelia značky sú blázni do zdravia čriev a mikrobiómu. Vyberajú pre vás najkvalitnejšie a najčistejšie produkty, ktoré sami doma používajú.
Vodný, mliečny alebo aj rastlinný kefír je tzv. funkčná potravina, ktorá má priaznivé účinky na naše zdravie. Podporuje trávenie, posilňuje črevný mikrobióm, imunitu a odolnosť. Je plný vitamínov, minerálov, enzýmov a probiotík. Doma ho máte za minútku a z kefíru potom vykúzlite ďalšie probiotické dobroty.