Wugi Mliečne kefírové kultúry na skúšku
Kód: 601Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Lepší než jogurt
Pripravte si poctivý kefír z kvalitného mlieka. Bude tak obsahovať viac vitamínov a zdravých tukov než klasický nízkotučný kefír z obchodu. Kravské, kozie aj ovčie mlieko, všetky majú kultúry radi. Kefír chutí podobne ako jogurt, ale má pár výhod. Obsahuje viac druhov priateľských baktérií pre naše telo a pripravuje sa pri izbovej teplote – bez jogurtovača.
Kto cvičí, ocení ho jako prírodný proteínový nápoj, je ľahko stráviteľný a plný komplexných bielkovín. Piť ho môžete len tak samotný alebo s medom či v smoothie.
Ako kefír vzniká?
Mliečny kefír vzniká fermentáciou (zjednodušene kvasením) kefírových kultúr v mlieku. Kefírové kultúry sa kŕmia laktózou (mliečnym cukrom), menia ho na kyselinu mliečnu, pár bubliniek (oxid uhličitý) a ďalšie látky. Pritom zostávajú kultúry živé v nápoji a produkujú do neho svoje enzýmy, ktoré napomáhajú tráveniu.
Mliečny kefír je ako osviežujúci jogurtový nápoj. Obsahuje minimum laktózy, je plný priateľských baktérií (probiotík), enzýmov, živín, vitamínov a minerálov. Tie sú nevyhnutné pre správnu funkciu čriev a trávenie.
Obsah, zloženie a dávkovanie
Mliečny kefír si môžete dopriať denne, je to podobné ako s jogurtami. Iba ak nie ste na jogurty a kefíry zvyknutí, doporučujeme začať s menším množstvom a postupne navyšovať – napríklad na 400 ml za deň.
Zloženie
Dextróza ako nosič kefírových kultúr, kefírové kultúry (mikroorganizmy z rodu: Lactococcus, Leuconostoc, Lactobacillus, Saccharomyces, Kluyveromyces)
Napr. konkrétne druhy Lactococcus lactis subsp. lactis, Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. diacetylactis, Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris, Lactobacillus kefyr, Saccharomyces unisporus, Kluyveromyces marxianus a ďalšie.
Môže obsahovať stopy mlieka.
1 vrecúško s 5 g mliečnych kefírových kultúr, s ktorým postupne počas cca jedného mesiaca pripravíte 30 - 35 litrov mliečneho kefíru. Každý deň si môžete pripraviť až 1 liter kefíru, množstvo si prispôsobíte podľa potreby.
Skladujte v chladničke (prípadne v chlade do 20°C).
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Česká súrodenecká značka WUGI. Majitelia značky sú blázni do zdravia čriev a mikrobiómu. Vyberajú pre vás najkvalitnejšie a najčistejšie produkty, ktoré sami doma používajú.
Vodný, mliečny alebo aj rastlinný kefír je tzv. funkčná potravina, ktorá má priaznivé účinky na naše zdravie. Podporuje trávenie, posilňuje črevný mikrobióm, imunitu a odolnosť. Je plný vitamínov, minerálov, enzýmov a probiotík. Doma ho máte za minútku a z kefíru potom vykúzlite ďalšie probiotické dobroty.