Vývar zo špikových kostí (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

mar 9, 2020 | Polievky

Potrebujete:

4 ks väčšie špikové kosti

1 PL jablčný ocot

3 ks mrkva

2 ks petržlen

1 ks zeler

1 ks cibuľa

3 ks bobkový list

3 plátky morské riasy

soľ

3 l voda

Postup:

Vložte špikové kosti do hrnca a zalejte vodou. Pridajte jablčný ocot. Prikryte a priveďte do varu. Potom znížte stupeň na minimum a nechajte variť niekoľko hodín (celý deň alebo noc, ale minimálne 4 hodiny). Približne 2 hodiny pred dovarením pridajte zeleninu, cibuľu, riasy a bobkový list, posoľte. Po dovarení vývar preceďte cez sitko a preložte aj zeleninu. Nechajte vývar vychladnúť a uložte v chladničke. Akonáhle stuhne tuk na povrchu vývaru, odoberte ho, je to tuk zoxidovaný, ktorý je potrebné odstrániť. Servírujte ho teplý so zeleninou z vývaru.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.