Restovaný karfiol s chrumkavou slaninou (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

mar 9, 2021 | Prílohy

Potrebujete:

1 ks karfiol

3 strúčiky cesnak

olivový olej

soľ

6-7 ks plátky slaniny

1 PL cibuľový prášok

petržlenová vňať

Postup:

Karfiol rozoberte na ružičky a dajte ho variť v osolenej vode na 5-6 minút. Medzitým opečte na panvici plátky slaniny do chrumkava. Vyberte a dajte bokom. Na výpeku zo slaniny opečte rozpučený cesnak (môžete pridať trochu olivového oleja, ak je málo tuku). Restujte 1 minútu a pridajte predvarený karfiol. Posoľte, posypte cibuľovým práškom a restujte ďalších cca 7-8 minút. Nakoniec primiešajte rozlámanú slaninu a čerstvú petržlenovú vňať. Servírujte.

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.