Ružičkový kel v slaninovom obale
Najlepší slaný snack, aký som kedy jedla. Ružičkový kel obalený v slanine je chrumkavý, jemne nasladlý a jednoduchý na prípravu.
Potrebujete:
2 PL javorový sirup
2 PL balzamikový ocot
2 ČL kokosový cukor
1 PL kokosové amíny
1 ČL sušený cesnak
1/4 ČL čierne korenie
plátky slaniny
300g ružičkový kel
Aioli omáčka:
1/3 hrnček majonéza
soľ a čierne korenie
2 ČL sušený cesnak
šťava z 1/2 citróna
Postup:
V malej miske zmiešajte javorový sirup, balzamikový ocot, kokosový cukor, kokosové amíny, sušený cesnak a čierne korenie. Dajte bokom. Ružičkový kel rozkrojte pozdĺžne na polovicu. Jednotlivé plátky slaniny tiež pozdĺžne nakrojte na menšie pásiky. Plátok slaniny potom potrite z oboch strán pripravenou glazúrou. Vezmite polovicu kelu, namočte z oboch strán v glazúre, obaľte do potretého plátku slaniny a zafixujte špáratkom. Takto opakujte so zvyšným množstvom kelu. Uložte ich všetky na plech vystlaný papierom na pečenie a dajte dú rúry vyhriatej na 200 stupňov. Pečte cca 30-35 minút alebo kým budú chrumkavé a karamelizované. Pripravte si omáčku zmiešaním všetkých surovín a spolu servírujte.