Mrkvovo plantainový chlieb
Zdravý nízkosacharidový mrkvovo plantainový chlieb vyrobený zo zrelých plantainov (zelených banánov) a mrkvy. Vhodný ako sendvič alebo toast a vychutnať si ho môžete naslano, aj nasladko.
Potrebujete:
400g zrelý plantain
150g mrkva
1 hrnček rozomleté ľanové semiačka
30g kokosová múka
1/2 ČL sóda bikarbóna
2 ČL škorica
1/4 ČL muškátový orech
1/4 ČL soľ
1/4 hrnček voda
Postup:
Ľanové semiačka rozomelte v mixéri. Potom osobitne rozmixujte ošúpané a nakrájané plantainy. Pridajte očistenú a nakrájanú mrkvu a spolu rozmixujte do krémovej zmesi. Pridajte zvyšné suroviny a rozmixujte, kým sa všetky suroviny spoja. Zmes dajte do zapekacej formy (20x10cm) vystlanej papierom na pečenie. Vrch uhlaďte, môžete posypať obľúbenými semiačkami. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 60 minút. Po upečení vyberte z rúry, vyklopte z formy a pred nakrájaním nechajte vychladnúť. Servírujte.