Suroviny:
Kešu krém
- 1 hrnček kešu orechy namáčané cez noc
- 2/3 hrnček kokosová smotana alebo kokosové mlieko
- 2 PL javorový sirup
- 1/2 PL vanilkový extrakt
Chia malinový džem
- 1/2 hrnček mrazené maliny alebo čerstvé
- 1 PL chia semiačka
- 1 PL javorový sirup
Poleva
- horká čokoláda obsah kakaa 70% +
Postup:
-
Dajte zmrazené maliny do menšieho hrnca a polejte javorovým sirupom. Za stáleho miešania na miernom stupni nechajte zohriať a rozpustiť na "kašu". Dajte bokom a prisypte chia semiačka, zamiešajte a nechajte stáť. Medzitým dajte do mixéra namočené kešu (zliate), kokosovú smotanu, vanilku, javorový sirup. Mixujte, kým dostanete hladkú zmes. Naplňte silikónovú formu do 1/3 krémovou kešu zmesou, potom do stredu pridajte chia malinový džem a zalejte opäť kešu krémom po povrch. Vložte paličky a nechajte v mrazničke niekoľko hodín stuhnúť. Pred koncom roztopte čokoládu a stuhnuté nanuky v nej obaľte a pofŕkajte. Servírujte.