Vegánske sušienky v čokoláde
Chrumkavé vegánske sušienky vyrobené iba z troch surovín. Jednoduchý a lahodný recept.
Potrebujete:
2 hrnčeky mandľová múka
1/3 hrnček javorový sirup
2 ČL vanilkový extrakt
2 PL teplá voda
štipka soli
horká čokoláda na roztopenie
Postup:
Všetky suroviny okrem vody a čokolády zmiešajte v stredne veľkej mise. Pridajte po jednej lyžici vodu, kým dostanete vlhké cesto. Cesta nemá byť suché, ani príliš mokré, lepivé. Má byť také, aby ste ho vedeli rozvaľkať. Hotové cesto zabaľte do fólie a uložte v chladničke na 20 minút. Rozohrejte rúru na 175 stupňov. Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho medzi dvomi papiermi na pečenie. Použite okrúhlu formu alebo pohár, či vrchnák a vykrajujte stredne veľké kolieska, uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. So slamkou vykrojte stred kolieska. Dajte do rúry piecť po dobu 9-11 minút, kým budú okraje zlatisté. Pozor na prepečenie. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Medzitým si roztopte čokoládu a každé koliesko zospodu namočte. Potom ofŕkajte aj vrch koliesok. Dajte do chladničky na 20 minút stuhnúť a servírujte.