Vegánske kokosové makrónky
Bezlepkové a vegánske kokosové makrónky sú neuveriteľne jednoduché na prípravu a delikátne chuťou. Vyrobené zo strúhaného kokosu, mandľovej múky, kokosového krému, kokosového oleja a horkej čokolády. Majú chrumkavú škrupinu, mäkké vnútro vďaka kokosovému krému a príjemnú sladkú chuť.
Potrebujete:
1 1/2 hrnček strúhaný kokos
1/2 hrnček mandľová múka (môžete použiť aj tigriu múku, ak nemôžete orechy)
1/4 hrnček kokosový krém (hustá časť z plechovky)
1/4 hrnček javorový sirup
3 PL kokosový olej
1 ČL vanilkový extrakt
horká čokoláda a kokosový olej na polevu
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte strúhaný kokos, mandľovú múku, kokosový krém, javorový sirup, kokosový olej a vanilkový extrakt. Miešajte, aby sa suroviny spojili. Môžete použiť naberačku na zmrzlinu alebo inú okrúhlu naberačku, ktorou naberiete kopček zmesi a vyklopíte na plech vystlaný papierom na pečenie. Opakujte, kým miniete celú zmes, cca 8 kopčekov. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte približne 18 - 20 minút, kým budú makrónky jemne hnedé. Vyberte a nechajte vychladnúť. Medzitým si roztopte čokoládu s malým množstvom kokosového oleja. Spodný lem vychladnutých makróniek ponorte do čokolády a uložte na papier na pečenie. Pofŕkajte aj vrch makrónky čokoládou. Opakujte so všetkými makrónkami a potom ich uložte na 20 minút v chladničke. Servírujte.