Potrebujete:
4 PL ríbezle sušené mrazom (alebo iné sušené ovocie) + na posypanie
1,5 hrnček strúhaný kokos
1/4 hrnček javorový sirup
140g kokosové mlieko v plechovke (hustá časť)
2 PL kokosový olej
1 ČL vanilkový prášok
horká čokoláda na polevu (70% +)
Postup:
Sušené ovocie rozmixujte v mixéri na hrubší prášok a dajte bokom. Vo väčšej mise zmiešajte strúhaný kokos, javorový sirup a hustú časť kokosového mlieka (kokosové mlieko v plechovke dajte predtým na noc do chladničky stuhnúť). Premiešajte a pridajte ešte kokosový olej, vanilku a prášok z rozmixovaného sušeného ovocia. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky suroviny spojili. Tvarujte tyčinky (12-13 ks) a uložte ich na papier na pečenie a vložte do mrazničky stuhnúť (cca 30-60 minút). Medzitým roztopte horkú čokoládu a stuhnuté tyčinky v nej obaľte a uložte späť na papier na pečenie. Na záver ešte pokvapkajte roztopenou čokoládou a posypte ovocným práškom. Nechajte stuhnúť a servírujte.