Potrebujete:
3 ks zrelé plantainy
1/2 hrnček kokosová múka
1/2 hrnček tapiokový škrob (manioková múka)
1 ČL vanilkový prášok
1 ČL škoricový prášok
1 ČL sóda bikarbóna
2 ČL vínny kameň
Postup:
Ošúpte plantainy a nakrájajte na menšie kúsky. Rozmixujte v mixéri, kým nedostanete hladkú zmes. Vylejte ju do misy, vmiešajte vanilkový a škoricový prášok. Potom pridajte kokosovú múku, tapiokový škrob alebo maniokovú múku, sódu bikarbónu a vínny kameň. Dôkladne premiešajte. Nechajte pár minút postáť. Zahrejte panvicu s ľubovoľným tukom a lyžicou naložte zmes, ktorú rozotriete na hrubšiu a plochou menšiu palacinku. Opekajte z oboch strán na miernom stupni. Na obracanie použite širšiu obracačku pre lepšie preklopenie. Servírujte teplé s ľubovoľným ovocím, čokoládou, lekvárom alebo džemom, prípadne orechami.