Suroviny:
- 2 hrnček mandle blanšírované alebo so šupkou
- 2 PL javorový sirup
- 2 ČL kokosový olej roztopený
- 1/2 ČL mletá škorica
- 1/4 ČL mletý zázvor
- 1/8 ČL soľ
- 2 PL kokosový cukor
Postup:
-
Vo väčšej mise zmiešajte mandle s roztopeným kokosovým olejom, javorovým sirupom, škoricou, zázvorom a soľou. Dobre premiešajte. Vysypte mandle na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozprestrite ich, aby sa neprekrývali. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 15 minút. Po upečení nechajte mandle vychladnúť 2 minúty, potom ich na plechu premiešajte, aby neboli zlepené. Posypte kokosovým cukrom, dobre premiešajte a nechajte na plechu úplne vychladnúť. Servírujte.
Poznámky:
Vo vzduchotesnej nádobe vydržia pri izbovej teplote až 4 týždne.