Paleo tekvicová bábovka
Táto paleo tekvicová bábovka sa ľahko pripravuje, je vláčna, stredne sladká a jemná a plná teplých jesenných korenín. Je ozdobená krémovou polevou bez mlieka a v paleo štýle, čo z nej robí skutočný dezert bez lepku a mlieka, ktorý si každý obľúbi!
Potrebujete:
Cesto:
- 1 3/4 hrnček tekvicové pyré
- 5ks vajcia (alebo náhrady vajec)
- 3/4 hrnček kokosový cukor
- 1/4 hrnček kokosovový olej
- 2 ČL vanilka
- 3 hrnček mandľová múka
- 3/4 hrnček tapioková múka (manioková)
- 1 ČL prášok do pečiva (bez hliníka)
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 2 ČL mletá škorica
- 1/2 ČL soľ
Kokosová poleva:
1/4 hrnček kokosové maslo, roztopené
1 PL javorový sirup (alebo med)
1/2 ČL vanilka
štipka soli
3 PL plnotučné kokosové mlieko z plechovky
Postup:
Predhrejte rúru na 175°C. Pripravte si menšiu bábovkovú formu a potrite ju kokosovým olejom.
Vo veľkej miske zmiešajte tekvicu, vajcia, cukor, kokosový olej a vanilku. Môžete vymixovať v mixéri. Odložte bokom.
V samostatnej veľkej miske zmiešajte mandľovú múku, tapiokovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, koreniny a soľ. Postupne vmiešavajte suchú zmes do mokrej, kým sa všetko nespojí. Nepremiešavajte príliš, aby cesto zostalo nadýchané.
Cesto preložte do pripravenej formy a rovnomerne ho rozotrite. Pečte 45-50 minút.
Položte formu na mriežku a nechajte bábovku chladnúť 15 minút. Potom formu opatrne otočte, aby sa koláč uvoľnil, a nechajte ho úplne vychladnúť na mriežke.
Príprava polevy:
V malom kastróli zmiešajte všetky suroviny a na miernom ohni za stáleho miešania zohrievania, kým nevznikne požadovaná konzistencia polevy.
Po vychladnutí koláča vylejte polevu na koláč. Servírujte a vychutnajte si túto jesennú dobrotu!