Ovocné galety (AIP)
Potrebujete:
Korpus:
3/4 hrnček palmový tuk
1 1/2 hrnček manioková múka
1/2 ČL soľ
1 PL javorový sirup
1 PL jablčný ocot
1/4 hrnček studená voda
Plnka:
3 hrnčeky čerstvé bobuľovité ovocie
1/4 ČL soľ
1 ČL vanilkový extrakt
1 ČL citrónová kôra
1 PL javorový sirup
1 PL tapiokový škrob
Postup:
Vo väčšej mise zmiešajte suroviny na plnku a dajte bokom. V mixéri rozmixujte suroviny na korpus. Vyberte cesto z mixéra a v rukách ho ešte dopracujte. Rozvaľkajte ho medzi dvomi papiermi na pečenie. Vykrojte väčšie kruhy a do stredu uložte plnku tak, aby zostali 2-3 cm od okraja. Potom navhlčenými rukami okrajte pozdvíhajte. Ak sa cesto bude lámať, je to v poriadku. Galety nadobudnú rustikálny vzhľad. Dajte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 20-25 minút. Vyberte, nechajte vychladnúť a servírujte.