Mandľové tekvičky
Tieto nepečené mandľové tekvičky sú jesennou klasikou. Sú vyrobené z mandľového masla, tekvicového pyré a neobsahujú žiadne mliečne produkty, ani rafinovaný cukor.
Potrebujete:
1 hrnček mandľové maslo
2 PL tekvicové pyré
1/4 hrnček javorový sirup
1/2 hrnček mandľová múka
1/4 hrnček + 2 PL kokosová múka
1 ČL tekvicové korenie
1/2 ČL vanilkový extrakt
1/4 ČL soľ
2 PL kokosový cukor
čokoládové guličky
Tekvicové korenie:
1 1/2 PL mletá škorica
1 ČL mletý zázvor
3/4 ČL mleté klinčeky
Postup:
V stredne veľkej mise zmiešajte mandľové maslo, tekvicové pyré, javorový sirup, mandľovú múku, kokosovú múku, vanilkový extrakt, 1/2 ČL tekvicové korenie a soľ. Spracujte rukami, kým dostanete hmotu vhodnú na tvarovanie. Pomocou rúk vytvarujte postupne stredne veľké guličky, cca 10-11 guličiek. Na menšom tanieriku zmiešajte kokosový cukor a 1/2 ČL tekvicového korenia. Postupne všetky guličky vyvaľkajte v zmesi a uložte na tanier. Kúskom špagátu vytvorte na jednotlivých guličkách po 4 čiary zatlačením špagátu do guličky. Na vrch uložte čokoládovú guličku, jemne ju zatlačte a uložte na tanier. Hotové "tekvičky" uložte v chladničke na 30 minút. Servírujte.