Suroviny:
- 1 PL ľanové semiačka rozomleté alebo rozdrvené
- 3 PL voda
- 250 g mandľové maslo
- 1/2 hrnček kokosový cukor
- 2 PL strúhaný kokos
- 1/2 ČL sóda bikarbóna
- 3 PL čokoládové guličky
- 1 štipka soľ
Postup:
-
Rozdrvte ľanové semiačka v mažiari alebo ich rozmixujte v mixéri (nemusia byť úplne rozomleté) a zmiešajte s vodou. Nechajte postáť 5 minút. Medzitým v stredne veľkej mise zmiešajte mandľové maslo, kokosový cukor, strúhaný kokos, sódu bikarbónu a čokoládové chipsy. Pridajte aj ľanové semiačka, ktoré majú po 5 minútach spolu s vodou mierne mazľavú konzistenciu a nahrádzajú vajíčko. Zmiešaním všetkých surovín vznikne tvarovateľné cesto. Použite lyžicu a tvarujte stredne veľké guličky, vrch jemne potľapkajte, aby bol rovný. Ukladajte ich s väčšou medzerou medzi sebou, pretože pečením sa mierne roztiahnu. Do každej vtlačte 1-2 čokoládových guličiek na povrch. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 15 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Povrch jemne posypte soľou. Servírujte.