Potrebujete:
Korpus:
1 hrnček chufas múka
1/3 hrnček tapiokový škrob
1/4 hrnček kokosový olej
2 PL voda
1 PL kokosový cukor (javorový sirup)
štipka soli
Kokosová plnka:
1 ks kokosové mlieko v plechovke (nechať cez noc v chladničke)
5 PL citrónová šťava
3 PL javorový sirup (med)
2 PL kokosový olej
1 PL tapiokový škrob
1 PL želatína
1/2 ČL citrónový prášok (pár kvapiek citrónového oleja)
Malinová plnka:
400g mrazené maliny (rozmrazené aj so šťavou)
2 PL javorový sirup (med)
1 PL želatína
1 ČL vanilkový prášok (vanilkový extrakt)
Postup:
Korpus: Zmiešajte všetky suroviny na korpus a v mixéri rozmixujte, aby vzniklo cesto. Dajte do formy, poroztláčajte prstami po celej ploche a bokoch. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte cca 15 – 20 minút, kým začnú okraje hnednúť. Vyberte a nechajte vychladnúť.
Kokosová plnka: Z plechovky kokosového mlieka oddeľte hustú časť od vody. Dajte do malého hrnca 2 PL kokosovej vody a vrch posypte želatínou. Nechajte postáť 1-2 minúty. Potom pridajte 1/4 hrnčeka kokosového krému (hustá časť z plechovky) a zohrievajte na miernom ohni dotepla (nie do varu), kým sa želatína rozpustí a všetky suroviny sa spoja. Dajte bokom. V stredne veľkej mise zmiešajte 3/4 hrnčeka kokosový krém, sirup, kokosový olej, citrónovú šťavu, škrob a citrónový prášok. Pridajte želatínovú zmes a premiešajte. Vylejte na vychladnutý korpus a dajte do chladničky stuhnúť (cca 1-2 hodiny).
Malinová plnka: Dajte šťavu z malín do malého hrnca (cca 1/2 hrnčeka) a posypte želatínou. Nechajte postáť 1-2 minúty. Potom dajte zohriať na miernom stupni dotepla. Dajte bokom a pridajte sirup, vanilku a nakoniec kusy mrazených malín. Opatrne premiešajte a vylejte na stuhnutú kokosovú plnku. Dajte do chladničky stuhnúť (cca 2-3 hodiny) a servírujte.