Potrebujete:
KORPUS:
3 hrnčeky datle
1 hrnček kokosový olej
1/3 hrnček kokosová múka
1/3 hrnček strúhaný kokos
štipka soli
PLNKA:
1 hrnček javorový sirup
1 1/2 hrnček kokosové maslo
1 hrnček kokosový olej
5 hrnčekov mrazené maliny
6 PL tapiokový škrob
1 1/2 ČL vanilkový prášok
štipka soli
Postup:
KORPUS: V mixéri rozmixujete vopred namočené datle (bez vody) a kokosový olej, kým nevznikne celistvá lepivá hmota. V inej nádobe zmiešate kokosovú múku, strúhaný kokos a soľ. Pridáte rozmixované datle a zmiešate. Vzniknutú hmotu dáte na spodok formy (priemer 20 cm), stláčate prstami a dorovnáte špachtličkou. Vložíte do vyhriatej rúry na 160 stupňov a pečiete 30 minút. Vyberiete a necháte vychladnúť.
PLNKA: Do väčšieho hrnca dáte sirup, kokosové maslo, kokosový olej, mrazené maliny a necháte trochu zahriať a rozpustiť na miernom stupni (nemusí byť všetko úplne roztopené). Prelejete do mixéra, pridáte škrob, vanilku a soľ a rozmixujete do hladkej hmoty. Vylejete na vychladený korpus a dáte do mrazničky na cca 5-6 hodín. Potom z mrazničky vyberiete a necháte ho rozmraziť pri izbovej teplote. Môžete dozdobiť kokosom, prípadne malinami.