Guličky s malinovým džemom (AIP)
Potrebujete:
1 hrnček čerstvé maliny
1 PL javorový sirup (alebo med)
1 1/2 hrnček hrozienka
20 ks datle bez pecky
1/2 hrnček strúhaný kokos
Na obalenie:
strúhaný kokos
prášok z mrazom sušených malín
Postup:
V menšej miske vidličkou jemne roztlačte maliny s javorovým sirupom (nech nepustia šťavu). V mixéri rozmixujte hrozienka, datle a strúhaný kokos, kým sa spoja do jednej hmoty. Príprava guličiek: Navlhčite si ruky, 1 PL hrozienkovej hmoty roztlačte medzi dvomi dlaňami. Boky nadvihnite a vytvarujte košíček. Dovnútra vložte 1/2 ČL malinovej zmesi a guličku uzatvorte. Povaľkajte v rukách do guličky a obaľte ju v strúhanom kokose alebo v prášku z rozomletých sušených malín. Opakujte, kým miniete celú hrozienkovú formu. Uložte na 1 hodinu v chladničke a servírujte.