Suroviny:
- 1 hrnček hrozienka
- 3/4 hrnček strúhaný kokos
- 1/2 hrnček batátová múka
- 6 PL hovädzí kolagén
- 1/2 ČL mletá škorica
- 1/4 ČL himalájska soľ
- 1/4 hrnček extra panenský kokosový olej
- 1 PL voda
- horká čokoláda na polevu nemusí byť
Postup:
-
V mixéri rozmixujte hrozienka, kokos, batátovú múku, kolagén, škoricu a soľ. Mixujte, kým vznikne jemná vlhká mrvenica. Potom pridajte kokosový olej a dôkladne rozmixujte, kým vznikne hustá zmes, ktorá drží pokope. Pridajte vodu a opäť mixujte. Zo vzniknutej zmesi formujte tyčinky alebo vložte do tyčinkových foriem a dajte stuhnúť do mrazničky aspoň na 1 hodinu. Ak máte chuť, môžete ich zmrazené obaliť v čokoláde.
Poznámky:
Namiesto batátovej múky môžete použiť aj inú múku, napríklad maniokovú (ak chcete, aby recept zostal AIP). Namiesto hrozienok môžete tiež vyskúšať iné sušené ovocie.