Domáce marshmallow (AIP)
Potrebujete:
3 PL hovädzia želatína
3/4 hrnček javorový sirup
1 1/4 hrnček voda
4 PL mrazom sušené drobné ovocie
(maliny, jahody - rozmixované na prach)
1 PL citrónová šťava
štipka soli
tapiokový škrob
Postup:
Lyofilizované ovocie (sušené mrazom) rozmixujte na prach. Do nádoby stolného mixéra dajte 1 hrnček vody, prach zo sušeného ovocia, citrónovú šťavu. Lyžicou premiešajte. Potom vrch posypte želatínou a dajte bokom nabopnať. Do malého hrnca dajte zvyšok vody (1/4 hrnčeka), javorový sirup, soľ a premiešajte. Dajte na platňu zohrievať na miernom stupni za občasného miešania. Nechajte dôjsť k varu a variť nechajte aspoň 3-4 minúty, premiešavajte. Misu so želatínovou zmesou dajte do mixéra a začnite pomaly mixovať. Postupne pomaly prilievajte uvarenú zmes vody a sirupu. Keď ju celú vylejete do mixéra, zvýšte na maximálny výkon a takto mixujte 7-10 minút, alebo kým zmes nestrojnásobí svoj objem. Pena by mala vytvoriť špičku na nástavci mixéra. Pripravte si hlbokú zapekaciu misu, ktorú vytriete tukom a vložíte do nej papier na pečenie (aj po stranách). Dno posypte tapiokovým škrobom. Do takto pripravenej misy vylejte vymixovanú penu, vrch rozotrite po celej ploche. Na záver posypte tapiokovým škrobom a nechajte stuhnúť na kuchynskej linke pri izbovej teplote po dobu aspoň 4 hodiny. Potom môžete nakrájať na kocky a vyváľať ešte v škrobe. Servírujte.