Potrebujete:
3/4 hrnček kokosové mlieko z plechovky
3/4 hrnček roztopená horká čokoláda
1 PL kakaový prášok
1 ČL vanilkový prášok
štipka soli
Postup:
Kokosové mlieko v plechovke uložte v chladničke aspoň cez noc, aby sa oddelila tuhá časť od vody. Pred prípravou dajte roztápať horkú čokoládu (70%+) a následne ju chvíľu nechajte schladiť, aby nebola horúca. Vyberte plechovku kokosového mlieka z chladničky, vyberte z nej tuhú časť, dajte ju do vysokej nádoby, pridajte roztopenú čokoládu (1 PL nechajte na polevu), kakao, vanilku a štipku soli. Rozmixujte suroviny ručným mixérom. Mixujte 1-2 minúty, kým sa hmota dokonale spojí a napení. Postupne bude krém tuhnúť, tak je to v poriadku. Servírujte s kúskom čokolády a pokvapkajte zvyšnou roztopenou čokoládou.