Čokoládový koláč
Potrebujete:
Korpus:
1 hrnček horká čokoláda
1 hrnček kokosové mlieko
1/3 hrnček kokosový krém (hustá casť z plechovky)
2 PL mandľové maslo
1 PL rozomleté ľanové semiačka
3 PL voda
1/4 hrnček jablková šťava
1/3 hrnček kokosový cukor
2 hrnčeky mandľová múka
2/3 hrnček tapiokový škrob
2 PL kakaový prášok
1 PL prášok na pečenie
Krém:
1/2 hrnček palmový tuk
1/3 hrnček kokosový krém
2 PL kakaový prášok
2 Pl javorový sirup
Zdobenie:
ovocie podľa chuti
Postup:
Do malého kastróla dajte nalámanú čokoládu, kokosové mlieko, kokosový krém a mandľové maslo. Zahrejte na panvici a za stáleho miešania nechajte roztopiť do hladkej zmesi. Dajte bokom. Do veľkej misy dajte vodu a mleté ľanové semiačka. Nechajte stáť 5 minút. Potom do misy pridajte kokosový cukor a jablkovú šťavu. Premiešajte. Potom pridajte čokoládovú zmes z kastróla a dôkladne premiešajte. Dajte bokom. Do stredne veľkej misy dajte mandľovú múku, škrob, kakao a prášok na pečenie. Premiešajte. Potom postupne sypte suchú zmes do mokrej čokoládovej zmesi a premiešavajte, kým vznikne hladká zmes. Rozdeľte zmes do dvoch vymastených okrúhlych foriem o priemere 20cm. Dajte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 25 minút. Potom vyberte a nechajte chvíľu stáť, kým korpusy vyberiete z formy. Nechajte ich vychladnúť na izbovú teplotu. Zatiaľ si pripravte krém zmiešaním všetkých surovín. Jednu vrstvu krému rozotrite medzi dva korpusy a druhú vrstvu dajte na vrch. Ozdobte ovocím. Servírujte.