Suroviny:
- 1/4 hrnček javorový sirup
- 1 PL tapiokový škrob
- 200 g mrazené maliny
- 1 ČL vanilkový extrakt
- 1/2 hrnček kokosový olej izbovej teploty
- 2 hrnčeky horká čokoláda 70 % +
- 3 PL maliny sušené mrazom rozdrvené
Postup:
-
V menšom hrnci zmiešajte javorový sirup a tapiokový škrob. Pridajte mrazené maliny, dajte na platňu a zohrievajte za stáleho miešania, kým zmes mierne zhustne. Dajte bokom a vmiešajte vanilkový extrakt. Potom pridajte kokosový olej a premiešajte. Nechajte pár minút vychladnúť (na izbovú teplotu). Rozmixujte v mixéri do hladkej zmesi. Kým sa plnka chladí, roztopte čokoládu. Dbajte na to, aby nebola horúca a príliš riedka. Dajte 1 PL roztopenej čokolády do každého košíčka (cca 14-16 ks), porozlievajte ju aj po bokoch do výšky asi 1 cm. Takto naplňte všetky košíčky a uložte ich v chladničke stuhnúť (cca 10 minút). Potom do každého košíčka dajte 1 PL malinovej plnky a vrch polejte čokoládou. Posypte rozdrvenými sušenými malinami a uložte v chladničke stuhnúť (cca 2-3 hodiny). Servírujte