Suroviny:
- 1/4 hrnček kakaový prášok
- 3/4 hrnček manioková múka
- 1/2 hrnček kokosový cukor
- 1 ČL sóda bikarbóna
- 1/2 ČL vínny kameň
- 1/2 ČL soľ
- 1/4 hrnček kokosové maslo roztopené
- 1/2 hrnček jablková šťava
- 2 ČL vanilkový extrakt
- 1/4 hrnček olivový olej
- 2 PL jablčný ocot
- 1/4 hrnček maliny sušené mrazom rozdrvené + na zdobenie
- horká čokoláda na polevu
Postup:
-
Vo väčšej mise zmiešajte suché suroviny (kakao, múka, cukor, sóda bikarbóna, vínny kameň a soľ). V menšej miske zmiešajte roztopené kokosové maslo, jablkovú šťavu, vanilkový extrakt a olivový olej. Tút zmes vylejte do misy so suchou zmesou, pridajte jablčný ocot a dobre premiešajte, aby sa suroviny spojili. Na záver pridajte rozdrvené sušené maliny a premiešajte. Naberte 2-3 PL cesta do každej donutovej formy, ktorú ste predtým vymastili tukom. Z cesta vychádza približne 11 väčších donutov, v závislosti od veľkosti formy. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte 11 minút. Po upečení vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Potom donuty jemne vyklopte z formy, nechajte úplne vychladnúť a hornú časť ponorte do roztopenej čokolády. Posypte drvenými sušenými malinami. Uložte na pár minút v chladničke, aby čokoláda rýchlejšie stuhla. Servírujte.