Čokoládové kocky s ovsenými vločkami
Čokoládové kocky s ovsenými vločkami obsahujú len zopár zdravých surovín. Mandľové maslo zjemňuje horkú čokoládu a dodá lahodnú chuť.
Potrebujete:
Ovsená vrstva:
2 hrnčeky ovsené vločky
1/3 hrnček javorový sirup
1/4 hrnček mandľové maslo
štipka soli
Čokoládová vrstva:
1/3 hrnček mandľové maslo
3/4 hrnček čoko guličky
štipka soli
Postup:
V stredne veľkej mise rukami zmiešajte suroviny na ovsenú vrstvu, kým vznikne lepivá hmota. 3/4 hmoty uložte na spodok formy. Dajte bokom. V malom kastróli na miernom stupni zahrejte suroviny na čokoládovú vrstvu, kým sa roztopia a spoja všetky suroviny. Túto čokoládovú vrstvu vylejte do formy na ovsenú vrstvu. Uložte v mrazničke stuhnúť aspoň na 30 minút. Potom vyberte z mrazničky a uložte na vrch čokoládovej vrstvy zvyšok ovsenej hmoty. Jemne zatlačte do čokoládovej vrstvy. Vráťte späť do mrazničky stuhnúť aspoň 1-2 hodiny. Potom vyberte a nakrájajte na kocky. Servírujte.