Potrebujete:
1 ks karfiol (rozmixovaný na “ryžu”)
1 ks brokolica (rozobratá na ružičky)
4 ks strúčik cesnaku
4 PL olivový olej
1 hrnček mandľové mlieko (alebo ryžové)
2 PL tapiokový škrob
1 PL lahôdkové droždie
1 ks žĺtok
6 ks plátky slaniny
soľ a čierne korenie na dochutenie
Postup:
Zahrejte rúru na 200 stupňov. V miske rozmiešajte mlieko s tapiokovým škrobom. Pridajte žĺtok, lahôdkové droždie a olivový olej a zmiešajte. Dajte bokom. Vo väčšej mise zmiešajte karfiolovú „ryžu“, ružičky brokolice a roztlačený cesnak. Posoľte a posypte čiernym korením, premiešajte. Vysypte zmes do pekáča a zalejte tekutou zmesou. Vrch posypte nakrájanou slaninou. Vložte do rúry a pečte 35 minút. Servírujte.