Tekvicové gnocchi (AIP)
Tieto zdravé tekvicové gnocchi sa vyrábajú z tekvicového pyré a maniokovej múky. Sú skvelé pre deti na zobanie alebo ako príloha k mäsu. Sú bezlepkové, bez mliečnych výrobkov a paleo friendly.
Potrebujete:
1 hrnček tekvicové pyré (z maslovej tekvice)
2 ks želatínové vajíčka (alebo riadne vajcia, ale už nie AIP)
4 PL olivový olej
1 PL med (alebo javorový sirup)
1 hrnček + 4 PL manioková múka (90g)
1 hrnček tapiokový škrob (60g)
1 PL paleo prášok na pečenie
1 PL sušený rozmarín
1 1/2 ČL soľ
1/2 ČL sušený cesnak
olivový olej na potretie
Želatínové vajíčka (2 ks):
2 PL jablčný ocot
2 PL želatína
4 PL teplá voda
Premiešajte a nechajte 2-3 minúty postáť. Potom použite v recepte.
Postup:
Zahrejte rúru na 190 stupňov. Pripravte si plech vystlaný papierom na pečenie. V stredne veľkej mise zmiešajte tekvicové pyré, vajíčka, olivový olej a med. Premiešajte. Pridajte zvyšné suroviny - maniokovú múku, tapiokový škrob, prášok na pečenie, rozmarín, soľ a cesnak. Premiešajte. Ak je cesto veľmi suché, pridajte po troške ďalšie tekvicové pyré. Z cesta lyžicou odoberajte a formujte gnocchi. Uložte na plech. Na záver pokvapkajte olivovým olejom. Vložte do rúry a pečte 16-20 minút. Keď sú hotové, sú chrumkavé zvonku, mäkké zvnútra a spodok je dozlatista upečený. Nechajte chvíľu vychladnúť a servírujte.