Potrebujete:
1 ks karfiol
1/2 hrnček plantainová múka (alebo iná)
1 strúčik cesnak
1/2 ČL soľ
olivový olej
Postup:
Dajte ružičky karfiolu do mixéra a rozmixujte na drobné kúsky. Vyberte z mixéra, zabaľte do utierky a vytlačte z neho vodu. Vyžmýkaný karfiol vložte späť do mixéra, pridajte cesnak, soľ a múku. Mixujte, kým nevznikne lepivé cesto. Vyberte cesto na pomúčenú dosku a vytvarujte z neho postupne malé kúsky (gnocchi). Keď sa budú trochu lepiť, nevadí. Rozohrejte nepriľnavú panvicu s olejom a vložte do nej gnocchi. Naraz iba toľko, koľko sa zmestí v jednej vrstve. Opečte dozlatista zo všetkých strán. Dodatočne posoľte, ak je to potrebné.