Potrebujete:
1 ks karfiol
1/2 ks väčší kel (alebo 1 ks malý kel)
1 ks cibuľa
2 strúčiky cesnak
tuk
soľ
čierne korenie
1 ks kvalitný zeleninový bujón
Postup:
Karfiol rozoberte na ružičky, dajte na pekáč, pokvapkajte olejom, posoľte a popeprite. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov. Pečte, kým karfiol nezačne hnednúť (cca 25 minút). Medzitým nakrájajte kel a uložte na druhý pekáč, pokvapkajte olejom a posoľte. Keď vyberiete upečený karfiol, znížte teplotu v rúre na 150 stupňov a vložte do nej pekáč s kelom. Pečte do chrumkava (cca 30 minút). Medzitým nakrájajte cibuľu a opražte ju na oleji. Po chvíli pridajte cesnak a chvíľu opražte. Pridajte upečený karfiol, zalejte vodou, pridajte bujón a priveďte do varu. Nechajte variť na nízkom stupni cca 10 minút. Potom pridajte upečený kel a varte ďalších 10 minút. Po dovarení rozmixujte v mixéri. Ochutnajte, či nie je potrebné pridať ešte trošku soli. Servírujte s kúskami opečeného kelu.