Batátový hummus
Tradičný hummus je cícerový. Tento je vyrobený z batátov a navyše obsahuje aj kolagén, ktorý mu dodá vyššiu nutričnú hodnotu. Je to veľmi príjemná obmena, je lahodný a krémový. Vychutnajte si ho s obľúbenou zeleninou alebo so slanými krekrami.
Potrebujete:
2 ks stredne veľké batáty
1/2 hrnček tahini (sezamová pasta)
2 strúčiky cesnak
2 PL citrónová šťava
1/4 hrnček limetková šťava
1 ČL soľ
1/2 ČL čierne korenie
1 odmerka kolagén (alebo iný proteín)
avokádový olej (olivový olej)
petržlenová vňať na zdobenie
Postup:
Batáty očistite a nakrájajte na kocky. Dajte ich do hrnca s vodou a varte 30-40 minút. Potom vodu zlejte a uvarené batáty vložte do mixéra. Pridajte všetky ostatné suroviny a rozmixujte do hladkej zmesi. Vrch pokvapkajte avokádovým alebo olivovým olejom, ozdobte petržlenovou vňaťou a servírujte s obľúbenou zeleninou.