Potrebujete:
4 ks červená repa
1,5 PL nerafinovaná soľ (himalájska)
2 l filtrovaná voda (alebo minerálna)
Postup:
Dôkladne očistite nádobu na kvas, drevené denko, na ktorom budete krájať cviklu a nôž. Najlepšie je po očistení prepláchnuť všetko prevarenou vodou, aby nezostali žiadne nečistoty. Očistite cviklu, nakrájajte na väčšie kusy. Vložte ju do veľkej nádoby o veľkosti 2,5 l a viac. Posypte soľou a zalejte vodou. Uzatvorte nádobu a uložte v tme na 8 dní. Môžete ju zabaliť do utierky a uložiť v kuchyni v chládku, nie na priamom slnku. Neotvárajte nádobu počas fermentácie. Po 8 dňoch by mal byť kvas hotový a môžete ho konzumovať. Zvyšok uložte v chladničke.