Tekvicové cestoviny
Potrebujete:
500g cestoviny v surovom stave
olivový olej
1 ks cibuľa
3 strúčiky cesnak
1 ČL sušená šalvia
2 PL paradajková omáčka
1/3 hrnček vývar (alebo demi glace)
1 hrnček tekvicové pyré
3/4 hrnček kokosové mlieko z plechovky
soľ a čierne korenie
ghee maslo (nie je nutné)
Postup:
Vo veľkej panvici zahrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu, chvíľu restujte, potom pridajte cesnak a šalviu. Pár sekúnd restujte. Pridajte paradajkovú omáčku, opäť chvíľu restujte. Vylejte do panvice vývar (alebo demi glace), premiešajte. Potom pridajte tekvicové pyré, kokosové mlieko, soľ a čierne korenie. Priveďte k varu a na nízkom stupni varte pod pokrievkou cca 10 minút. Kým sa omáčka varí, uvarte cestoviny podľa návodu. Odložte si asi 1 pohár vody, v ktorej sa varili cestoviny. Uvarené a prepláchnuté cestoviny vysypte do panvice s omáčkou a premiešajte. Ak je potrebné, pridajte trochu vody z cestovín. Na záver ešte môžete zamiešať ghee maslo. Servírujte.