Taquitos s hovädzím mäsom
Suroviny:
- 350 g mleté hovädzie mäso
- 3/4 ČL soľ
- 1/4 ČL čierne korenie
- 1 hrnček paradajkový pretlak
- 1 hrnček špenát čerstvý
- 8 ks tortilly bezobilninové alebo vaše obľúbené
- 1 PL petržlenová vňať
Postup:
-
Vo veľkej panvici orestujte mleté hovädzie mäso a posypte soľou a čiernym korením. Restujte, kým sa zatiahne. Ak je mäso hotové, prilejte paradajkový pretlak a čerstvé listy špenátu. Zmiešajte a nechajte spolu chvíľu porestovať (2-3 minúty). Dajte bokom. Tortilly môžete zohriať na panvici, aby bolo mäkšie a ohybnejšie. Dajte do každej dve plné lyžice mäsovej zmesi a posypte syrom. Zrolujte tortillu a dajte do pekáča, postupne všetky vedľa seba. Pečte v rúre vyhriatej na 200 stupňov po dobu cca 20 minút alebo kým budú upečené. Vyberte z rúry a servírujte s posypanou petržlenovou vňaťou, prípadne aj paradajkovým dipom.