Suroviny:
Mäsová plnka
- 450 g mleté hovädzie mäso
- 1/2 ČL sušená bazalka
- 1/2 ČL sušené oregáno
- 1 ČL cibuľový prášok
- 1 ČL cesnakový prášok
- 1/4 hrnček čerstvá petržlenová vňať nakrájaná
- 2 hrnček kel
- himalájska soľ
- extra panenský olivový olej
Batátový koláč
- 2 hrnček biele batáty uvarené, roztlačené (asi 3 ks)
- 2/3 hrnček manioková múka
- himalájska soľ
- extra panenský olivový olej
Postup:
Mäsová plnka:
Rozohrejte panvicu s troškou olivového oleja. Vložte do nej mleté mäso, pridajte bazalku, oregáno, soľ, cibuľový a cesnakový prášok. Restujte, kým sa mäso zatiahne. Pridajte nakrájaný kel a restujte spolu pár minút, kým zmäkne. Na koniec pridajte petržlenovú vňať a restujte 1 minútu. Dajte bokom.
Batátové koláče:
Uvarené a roztlačené batáty vložte do misy a pridajte múku, soľ. Dôkladne zmiešajte a vypracujte cesto. Cesto má byť mäkké a poddajné. Ak je potrebné, pridajte viac múky. Cesto vložte medzi dva papiere na pečenie a rozvaľkajte na hrubší plát. Pohárom vykrojujte kolieska. Na spodné koliesko uložte 1 PL plnky a prikryte vrchným kolieskom. Okrajte spojte a v ruke ešte vypracujte koleso. Uložte na rozohriatu panvicu s olivovým olejom a opekajte z oboch strán dozlatista. Opakujte, kým spracujete celé cesto. Servírujtle.
Poznámky:
Biele batáty môžete zameniť aj za oranžové batáty. Tie sú však vlhkejšie, preto budete musieť použiť viac múky.