Panvica s kuracím mäsom a zeleninou
Kuracie mäso s pestrofarebnou chrumkavou zeleninou. Jednoduchý nízkosacharidový pokrm, ktorý pripravíte rýchlo a jednoducho.
Potrebujete:
olivový olej
500g kuracie prsia
soľ a čierne korenie
1/2 ČL sušený cesnak
1/2 ČL sušená cibuľa
1/2 ČL sušený tymián
1/2 ČL sušený rozmarín
1/2 ČL mletá červená paprika
1/4 ČL chilli prášok (nemusí byť)
1 ks cibuľa
1 ks menšia brokolica
1 ks menšia cuketa
1 ks žltá paprika
1 ks červená paprika
1/4 hrnček mäsový vývar (prípadne suché biele víno alebo voda)
Postup:
Kuracie prsia nakrájajte na kocky. Posypte soľou a čiernym korením. Dajte bokom. V malej miske zmiešajte korenie: sušený cesnak, cibuľu, tymián, rozmarín, paprika a chilli. Polovicou korenia posypte mäso, pokvapkajte olivovým olejom a premiešajte. Vo veľkej panvici zahrejte olivový olej a dajte mäso opekať, cca 6-8 minút alebo kým sa mäso prepečie. Potom mäso vyberte bokom z panvice. V tej istej panvici na oleji restujte nakrájanú cibuľu cca 2 minúty. Potom pridajte na ružičky rozobratú brokolicu, nakrájanú cuketu, žltú a červenú papriku a restujte ďalších 4-6 minút, alebo kým bude zelenina mäkká a chrumkavá. Posypte soľou a čiernym korením, podlejte vývarom. Pridajte späť mäso, premiešajte a restujte ďalšiu minútu. Servírujte.