Doprava zdarma nad 80€ v rámci Slovenska.

Mäsové guľky v paradajkovej omáčke

Tento recept kombinuje jemné mleté mäso s čerstvou cuketou a mrkvou, ktoré sú šikovne zakomponované tak, aby ich ani najnáročnejší jedáci neodhalili. Vytvára tak nielen chutný, ale aj zdravší variant obľúbených mäsových guličiek. Vďaka paradajkovej omáčke sú tieto gule plné chuti a dokonale sa hodia k akejkoľvek prílohe. Vyskúšajte tento recept a objavte, ako môže byť zdravé jedlo chutné a uspokojivé zároveň!

451DA237-EEA7-454C-97C8-27C7BAC241BC

Potrebujete:

1/2 ks väčšia cuketa

3 ks mrkva

300g mleté bravčové mäso

300g mleté hovädzie mäso

2 PL manioková múka (alebo mandľová múka alebo iná bezlepková múka)

2 ČL cesnakový prášok

2 ČL cibuľový prášok

2 ČL sušený koriander

1 ČL sušená bazalka

1/4 ČL sušené oregano

soľ podľa chuti

čierne korenie podľa chuti

olivový olej

500g paradajková omáčka (môže byť aj viac, podľa chuti)

petržlenová vňať na zdobenie

 

Postup:

V mixéri rozmixujte na drobné kúsky očistenú cuketu a mrkvu. Potom z nich povytláčajte šťavu. Dajte do veľkej misy. Pridajte mäso, múku, korenie a 3 PL olivového oleja. Dôkladne premiešajte. Vytvorte zo zmesi guličky. Použite veľkú hlbokú panvicu a zahrejte v nej olivový olej. Jednotlivé guličky do nej poukladajte a opekajte ich z každej strany, aby boli na povrchu hnedé a chrumkavé. Potom polejte paradajkovou šťavou a zľahka premiešajte, posoľte. Nechajte na nízkom stupni vrieť 15 minút. Dajte dole z platne a servírujte s obľúbenou prílohou.