Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Tento recept kombinuje jemné mleté mäso s čerstvou cuketou a mrkvou, ktoré sú šikovne zakomponované tak, aby ich ani najnáročnejší jedáci neodhalili. Vytvára tak nielen chutný, ale aj zdravší variant obľúbených mäsových guličiek. Vďaka paradajkovej omáčke sú tieto gule plné chuti a dokonale sa hodia k akejkoľvek prílohe. Vyskúšajte tento recept a objavte, ako môže byť zdravé jedlo chutné a uspokojivé zároveň!
Potrebujete:
1/2 ks väčšia cuketa
3 ks mrkva
300g mleté bravčové mäso
300g mleté hovädzie mäso
2 PL manioková múka (alebo mandľová múka alebo iná bezlepková múka)
2 ČL cesnakový prášok
2 ČL cibuľový prášok
2 ČL sušený koriander
1 ČL sušená bazalka
1/4 ČL sušené oregano
soľ podľa chuti
čierne korenie podľa chuti
olivový olej
500g paradajková omáčka (môže byť aj viac, podľa chuti)
petržlenová vňať na zdobenie
Postup:
V mixéri rozmixujte na drobné kúsky očistenú cuketu a mrkvu. Potom z nich povytláčajte šťavu. Dajte do veľkej misy. Pridajte mäso, múku, korenie a 3 PL olivového oleja. Dôkladne premiešajte. Vytvorte zo zmesi guličky. Použite veľkú hlbokú panvicu a zahrejte v nej olivový olej. Jednotlivé guličky do nej poukladajte a opekajte ich z každej strany, aby boli na povrchu hnedé a chrumkavé. Potom polejte paradajkovou šťavou a zľahka premiešajte, posoľte. Nechajte na nízkom stupni vrieť 15 minút. Dajte dole z platne a servírujte s obľúbenou prílohou.