Kuracie prsia so zelenou fazuľkou
Marinované kuracie prsia so zelenou fazuľkou a omáčkou, ktorá je chutná a chuťovo bohatá.
Potrebujete:
Omáčka:
1/4 hrnček mäsový vývar
3 PL kokosové amíny
2 ČL tapiokový škrob
Marináda:
500 g kuracie prsia
1 PL tapiokový škrob
soľ a čierne korenie
1 PL jablčný ocot
1 PL kokosové amíny
Zelená fazuľka:
avokádový olej
340 g zelená fazuľka
1/4 hrnček voda
3 strúčiky cesnak
Postup:
Pripravte si omáčku zmiešaním surovín. Dajte bokom. Nakrájajte kuracie prsia na slíže. Vložte ich do stredne veľkej misy a primiešajte škrob. Pridajte aj ďalšie suroviny na marinádu a nechajte postáť 20-30 minút. Medzitým vo veľkej panvici zahrejte olej a pridajte marinované kuracie prsia. Opečte ich, kým budú hotové. Vyberte z panvice. Do tej istej panvice pridajte ďalšie kvapky oleja a 1 minútu restujte rozpučený cesnak. Potom pridajte zelenú fazuľku a chvíľu restujte. Podlejte malým množstvom vody a nechajte prikryté, kým fazuľka zmäkne (cca 2 min.). Odkryte panvicu a vložte do nej mäso a vlejte pripravenú omáčku. 2-3 minúty restujte. Dajte dole z platne a servírujte s obľúbenou prílohou.