Suroviny:
- 1 kg kuracie krídla
- 1/2 hrnček kokosové amíny (alebo sójová omáčka, ale už nie AIP)
- 1/4 hrnček jablčný ocot
- 3 PL mäsový vývar
- 2 PL olivový olej
- 2 PL trstinová melasa
- 1 ČL kokosový cukor
- 2 ČL cesnakový prášok
- 1/2 ČL mletý zázvor
- 1/2 ČL soľ
- 1/4 ČL čierne korenie (vynechať pre AIP)
- 2 ČL tapiokový škrob
Postup:
-
Vo veľkej mise zmiešajte všetky suroviny na omáčku, okrem tapiokového škrobu (kokosové amíny, ocot, vývar, melasa, kokosový cukor, cesnak, zázvor, soľ, čierne korenie). Potom pridajte tapiokový škrob a dobre premiešajte, omáčka jemne zhustne. Odložte z omáčky nabok asi 1/3 hrnčeka ako dip. Vložte do misy s omáčkou opláchnuté a vysušené kuracie krídla a dôkladne ich v nej obaľte. Vložte krídla do pekáča a vylejte na ne zvyšok omáčky. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 35-40 minút. Servírujte so zelenou cibuľkou a dipom.