Krémové kuracie prsia so zemiakmi
Potrebujete:
6-7 ks stredne veľké zemiaky
olivový olej
soľ a čierne korenie
1/2 ČL cesnakový prášok
1/2 ČL cibuľový prášok
8 plátkov slaniny
1 ks cibuľa
4 strúčiky cesnak
2 ČL sušený tymián
3 PL arrowroot škrob (alebo tapiokový)
1 1/2 hrnček mäsový vývar
1 hrnček kokosové mlieko z plechovky
1 PL horčica
2 PL lahôdkové droždie
3 hrnčeky uvarené trhané kuracie mäso
Postup:
Zemiaky očistite a nakrájajte na malé kocky. Dajte ich na spodok zapekacej misy, polejte trochou oleja, posypte soľou, čiernym korením, cesnakovým a cibuľovým prášok. Premiešajte a dajte do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečte dozlatista, cca 20-25 minút. Medzitým opečte plátky slaniny vo vyššej panvici. Opečené ich dajte bokom a v masti zo slaniny orestujte nakrájanú cibuľu. Potom pridajte rozpučený cesnak a tymián. Premiešajte a restujte ďalšiu minútu. Vmiešajte škrob a restujte 30 sekúnd. Potom pridajte vývar, kokosové mlieko, horčicu a lahôdkové droždie. Priveďte k varu za stáleho miešania, kým omáčka mierne zhustne. Pridajte soľ a čierne korenie podľa potreby, premiešajte a dajte dole z platne. Vyberte upečené zemiaky z rúry a uložte na vrch zemiakov uvarené trhané kuracie mäso. Premiešajte. Vylejte na ne hotovú omáčku a jemne premiešajte. Upečenú slaninu nalámte na malé kúsky a polovicu z nej vmiešajte do zmesi. Zvyšnú polovicu uložte na vrch pekáča. Dajte do rúry piecť na 10 minút. Vyberte a servírujte teplé.