Potrebujete:
900 g mleté hovädzie mäso
100 g hovädzia (alebo iná) pečeň
3 plátky slanina
1 PL čerstvý rozmarín (1 ČL sušený)
1 PL čerstvý tymián (1 ČL sušený)
1 ČL soľ
1 PL bravčová masť
Postup:
Mleté mäso vložte do väčšej misy. Pečeň nakrájajte na drobné kúsky, pridajte k mäsu a zmiešajte. Plátky slaniny opečte na panvici. Upečené a vychladené nakrájajte na drobné kúsky a pridajte k mäsu. Pridajte aj rozmarín, tymián, soľ a dôkladne zmiešajte. Tvarujte fašírky a vložte do panvice, kde ste piekli slaninu. Môžete pridať bravčovú masť a pečte fašírky z oboch strán, 5-8 minút každú stranu, kým pekne zhnednú a budú prepečené.