Potrebujete:
1 ks červená cibuľa nakrájaná
3 strúčiky cesnak nakrájaný
7 cm zázvor nastrúhaný
4 ks jarná cibuľka nakrájaná
600 g kuracie prsia nakrájané
100 g cukrový hrášok
50 g čerstvé huby šampiňóny portobello nakrájané
1 ks žltá paprika nakrájaná
1 ks čili červená paprika nakrájaná
1/3 zväzok čerstvý koriander nakrájaný
2 PL sójová omáčka
1 PL avokádový (olivový) olej
1 limetka
soľ
čierne korenie
javorový sirup
Postup:
Zmiešajte cesnak, zázvor, čili, jarnú cibuľku a červenú cibuľu. V inej miske zmiešajte ostatnú zeleninu, koriander nechajte bokom. Zahrejte wok, pridajte olej a potom pridajte mäso, dochuťte soľou a čiernym korením a opečte do hneda. Vyberte na tanier. Prilejte do woku ešte olej, pridajte cibuľovú zmes. Chvíľu miešajte, potom pridajte ostatnú zeleninu a opekajte. Dochuťte javorovým sirupom, soľou a korením. Po 3-4 minútach pridajte mäso, sójovú omáčku a avokádový olej. Miešajte ešte cca 1 minútu. Servírujte, posypte koriandrom a pokvapkajte limetkovou šťavou.