Francúzske cibuľové cestoviny
Potrebujete:
olivový olej (alebo ghee maslo)
2 ks cibuľa
soľ
3 strúčiky cesnak
1 PL kokosové amíny (alebo sójová omáčka)
1 PL vínny ocot
2 hrnčeky ryžové cestoviny
3 hrnčeky hovädzí vývar
1/2 hrnček syr (vegánsky alebo živočíšny)
tymián
prosciutto (alebo plátky slaniny)
Postup:
Vo veľkej hlbokej panvici zahrejte olivový olej a pridajte na tenké pásiky nakrájanú cibuľu. Jemne posoľte a restujte približne 30 minút alebo kým bude cibuľa skaramelizovaná. Potom pridajte rozpučený cesnak, minútku restujte. Pridajte kokosové amíny a vínny ocot. Premiešajte. Pridajte surové cestoviny, zalejte vývarom tak, aby boli cestoviny zakryté. Varte približne 10 minút, medzitým premiešavajte, kým sú cestoviny hotové. Potom pridajte nastrúhaný syr a jemne posypte tymiánom. Dajte dole z platne. V inej panvici medzitým opečte prosciutto alebo slaninu a pridajte k cestovinám. Servírujte.