Chrumkavé paleo pomarančové kuracie prsia
Tento recept je sladký, pikantný a veľmi chutný. Chrumkavé vyprážané kuracie prsia sú potiahnuté lepkavou pomarančovou omáčkou bez lepku a sú hotové za menej ako hodinu. Neobsahuje obilniny, vajcia ani sóju.
Potrebujete:
Kuracie prsia:
500g kuracie prsia
soľ
1 PL pomarančová kôra
1/2 hrnček manioková múka
1/2 ČL cesnakový prášok
3/4 hrnček perlivá voda
1 hrnček tapiokový škrob
olivový alebo avokádový olej
Pomarančová omáčka:
3/4 hrnček čerstvá pomarančová šťava
1 PL pomarančová kôra
1/2 hrnček kokosové amíny
2 PL jablčný ocot
2 PL javorový sirup (alebo med)
4 strúčiky cesnak
1/2 ČL sušený zázvor (alebo čerstvý)
1/2 ČL chilli (nemusí byť)
Postup:
Kuracie prsia nakrájajte na tenšie pásiky a v stredne veľkej mise ich zmiešajte so soľou a pomarančovou kôrou. Dajte bokom. V ďalšej stredne veľkej mise zmiešajte múku, cesnakový prášok a perlivú vodu. V hlbokom tanieri si pripravte tapiokový škrob. Ďalej si pripravte pomarančovú omáčku: V stredne veľkej mise zmiešajte pomarančovú šťavu, pomarančovú kôru, kokosové amíny, jablčný ocot a sirup. Odložte bokom. V hlbokej väčšej panvici zahrejte olej. Zoberte kôpku kuracieho mäsa (viac kúskov naraz), vložte do misy s perlivou vodou, poobracajte kôpku, potom ju vložte do taniera s tapiokovým škrobom a kôpku mäsa v nej obaľte. Uložte v panvici opekať. Opakujte, kým použijete celé mäso. Opekajte z každej strany, kým budú dohneda upečené (cca 5-7 minút). Opečené kúsky potom vyberte bokom z panvice. Do tej istej panvice potom pridajte rozpučený cesnak, zázvor, chilli a cca 1 minútu miešajte. Pridajte zmes s pomarančovou šťavou a priveďte k varu. Nechajte variť, kým trochu zhustne (2-3 min). Potom pridajte opečené kuracie prsia a na miernom stupni nechajte 5 minút variť. Servírujte s obľúbenou prílohou.