Cestoviny Alfredo
Potrebujete:
1 ks karfiol (stredne veľký)
olivový olej
3 strúčiky cesnak
1 ks cibuľa
1/2 hrnček kokosové mlieko
1/3 hrnček vývar
1 PL citrónová šťava
1 PL lahôdkové droždie
soľ a čierne korenie
1 hrnček čerstvý špenát
340g ryžové cestoviny
petržlenová vňať na zdobenie
Postup:
Karfiol rozoberte na ružičky a dajte variť. Varte 10 minút, kým zmäkne. Zlejte a dajte bokom. Vo väčšej panvici zahrejte olej a chvíľu restujte cibuľu a cesnak. Dajte bokom. Do mixéra vložte uvarený karfiol, orestovanú cibuľu a cesnak, kokosové mlieko, vývar, citrónovú šťavu, lahôdkové droždie, soľ a čierne korenie. Rozmixujte do hladkej zmesi. Ak bude zmes hustá, pridajte vývar. V panvici orestujte špenátové listy, cca 1-2 minúty. Potom pridajte uvarené cestoviny a nakoniec karfiolovú omáčku. Premiešajte a servírujte s petržlenovou vňaťou.