Suroviny:
- 500 g hovädzie mäso mleté
- 1 ks cibuľa
- 2 ČL cesnakový prášok
- 1 ČL sušené oregáno
- 2 ČL sušený koriander
- 1 ČL rasca
- 2 ČL himalájska soľ
- 1/4 ČL čierne korenie
- 2 hrnčeky karfiolová ryža surový karfiol rozomletý na "ryžu"
- 600 ml drvené paradajky alebo paradajkové pyré
- 8 ks tortilla
- extra panenský olivový olej
Postup:
Vo veľkej panvici orestujte nakrájanú cibuľu na oleji, pridajte mleté mäso a okoreňte (cesnak, oregáno, koriander, rasca, soľ, čierne korenie). Restujte, kým sa mäso zatiahne. Pridajte karfiolovú ryžu (surový karfiol zľahka rozmixujte na ryžu) a restujte, kým karfiol zmäkne (cca 4-5 minút). Pridajte drvené paradajky a restujte ďalších 5 minút. Dajte bokom. Pripravte si zapekaciu misu o rozmere približne 25x20cm a pokvapkajte spodok olejom. Uložte jednu tortillu na dno misy, ďalšiu nakrájajte na pásiky, aby ste zakryli voľné miesta. Opakujte, vrstvite tortilly a mäsovú zmes na ďalšie dve vrstvy a zakončite vrstvením zvyšku mäsovej zmesi. V prípade potreby môžete posypať strúhaným syrom. Vložte do rúry vyhriatej na 190 stupňov a pečte 15 minút. Môžete vrch ozdobiť podľa chuti.