Doprava zdarma nad 80€ v rámci Slovenska.

Pödör múka zo zemných mandlí (múka z tigrích orechov – chufa) – 300g

Kód: 229
€5,50
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Zemné mandle ľudstvo pozná už od čias Starovekého Egypta. V rôznych častiach sveta sa nazývajú inak, môžete ich poznať aj pod názvami jedlý šachor, tigrie orechy alebo chufa (čufa). Je to rastlina patriaca medzi trávy, ktorá tvorí jedlé podzemné hľuzy sladkej chuti. Tým, že chuť pripomína chuť mandlí - dostala táto hľuza označenie aj zemná mandľa (pravá mandľa je orech).

Detailné informácie

Podrobný popis

Múka zo zemných mandlí sa vyrába jemným mletím dôkladne vysušených hľúz, z ktorých bol za studena vylisovaný olej. Sušenie neraz prebieha aj 3 mesiace, v kontrolovanom prostredí ideálnej teploty a vlhkosti. Hľuzy sa zároveň počas sušenia pravidelne otáčajú, aby sa dosiahlo rovnomerné sušenie, ktoré zaručí najkvalitnejšiu surovinu na mletie.

Múka zo zemných mandlí má výborné dietetické vlastnosti. Cenný je vysoký obsah vlákniny. Obsahuje vysoké množstvo prírodných cukrov, takže jej použitie znižuje potrebu pridávania ďalších cukrov do receptov.

Múka zo zemných mandlí je bezgluténová, preto je vhodnou náhradou akejkoľvek obilnej múky.

Jej prirodzene sladkastá chuť ju predurčuje hlavne do sladkých receptov, ale využiť ju možno v rôznych receptoch. Je vhodná na pečenie, varenie, prípravu krémov, sušienok alebo na zahusťovanie jedál.

Zloženie: šachorová múka / múka zo zemných mandlí / múka z tigrích orechov / chufas múka

Nutričné hodnoty na 100g:

Energia:                               1477kJ / 357kcal

Bielkoviny:                           4,6g

Sacharidy:                            50,6g

Tuky:                                     11g

Vláknina                               15g

Skladovanie: Odporúčame skladovať na suchom a chladnom mieste.

Vyrobené v Rakúsku.

Vegánsky, bezlepkový produkt.

Dodatočné parametre

Kategória: Zdravé potraviny
Obsah balenia: 300 g
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: