Zemiakové placky sú klasikou, ktorú každý miluje! Zemiakové placky sa vyrábajú zo strúhaných zemiakov, ktoré sa formujú do placiek a vyprážajú sa.
Tieto placky sú vyrobené z bielych batátov a kokosovej múky. Sú výbornou voľbou pre všetkých, ktorým nerobia dobre klasické zemiaky. Sú vegánske, AIP a paleo.
Môžete skúsiť použiť aj oranžové batáty, budú trochu sladšie.
Tvar si zvoľte sami, buď ich vyrobíte plochšie a väčšie alebo menšie a hrubšie.
Placky môžete použiť ako prílohu k mäsu alebo ich môžete namáčať do rôznych dipov.


Placky z bielych batátov
Zemiakové placky sú klasikou, ktorú každý miluje! Zemiakové placky sa vyrábajú zo strúhaných zemiakov, ktoré sa formujú do placiek a vyprážajú sa. Sú vegánske, AIP a paleo.
Ingredients
- 2 hrnčeky biele batáty nastrúhané
- 1 ks cibuľa menšia
- 2 strúčik cesnak
- 1/4 hrnček kokosová múka
- 1/3 hrnček arrowroot škrob alebo tapiokový škrob
- 2 PL olivový olej alebo kokosový olej na vyprážanie
- 1/2 ČL soľ
- 1/4 ČL čierne korenie
Instructions
- Vo väčšej mise zmiešajte nastrúhané batáty, nakrájanú cibuľu, rozpučený cesnak, kokosovú múku, škrob, olivový olej, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte a stláčajte, aby sa uvoľnila šťava, ktorá zmes spojí. Vezmite kúsok do dlane, dôkladne postláčajte, aby sa zmes dobre spojila a formujte hrubšie placky (nie príliš hrubé, aby vo vnútri nezostali surové). Opakujte s celou zmesou. Rozohrejte v panvici tuk a dajte opiecť vytvarované placky dozlatista. Servírujte.
0 komentárov