Mujadara – ryža so šošovicou

Napísala Aneta Gedeon

mar 28, 2020 | Hlavné jedlo

Potrebujete:

3 hrnčeky uvarená ryža

2 hrnčeky uvarená šošovica

5 strúčikov cesnaku

1 ČL rasca

2 ks väčší pór

soľ

čierne korenie

kokosový olej

Postup:

Dajte variť ryžu a šošovicu samostatne do dvoch hrncov. Medzitým nakrájajte pór na kolieska a pomaly ho opražte na panvici s kokosovým olejom. Pridajte soľ a čierne korenie. V druhej panvici opečte očistený a pretlačený cesnak na kokosovom oleji. Pridajte rascu, trochu opekajte. Primiešajte uvarenú ryžu a šošovicu. Posoľte a popeprite, varte ešte pár minút. Servírujte a na vrch dajte opečený pór.

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odoslať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

 Novinky

 zdrave-telo.sk

Chcete byť so mnou v kontakte a pravidelne dostávať novinky priamo na svoj e-mail? V tom prípade vložte svoj e-mail nižšie a nenechajte si nič ujsť.