Marhuľové pečené pirohy (AIP)

Napísala Aneta Gedeon

jan 18, 2022 | Hlavné jedlo, Sladké

Bezobilninové pečené pirohy s marhuľovým džemom sú vyrobené z tapiokovej a kokosovej múky, tuku, banánu a palmového tuku. Sú z protizápalových surovín, paleo, vegánske.

Ak je cesto pri príprave suchšie, môžete pridať po 1 PL vody alebo kokosového mlieka a pridať trochu viac tuku.


Marhuľové pečené pirohy

Aneta Gedeon
Bezobilninové pečené pirohy s marhuľovým džemom. AIP, paleo, vegan.
Prep Time 15 mins
Cook Time 20 mins
Total Time 35 mins
Course Breakfast, Dessert

Ingredients
  

  • 3/4 hrnček manioková múka alebo tapiokový škrob
  • 3/4 hrnček kokosová múka
  • 3/4 hrnček palmový tuk
  • 1/8 hrnček kokosový cukor
  • 1 ks zrelý banán
  • 1/4 ČL soľ
  • marhuľový lekvár na plnku

Instructions
 

  • V mixéri rozmixujte všetky suroviny (okrem lekváru), kým sa vypracuje cesto. Cesto vyvaľkajte medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujte kolieska. Uložte na pekáč spodné kolieska, dajte do stredu lekvár a prikryte vrchným kolieskom. Vidličkou môžete popichať okraje pirôh. Opakujte, kým miniete celé cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte cca 20 minút. Servírujte.

Notes

Ak je cesto suchšie, pridajte postupne po malých dávkach ďalší tuk a 1-2 PL vody. Cesto by malo byť mäkké a pružné.
Keyword pečené pirohy, pirohy

Ďalšie recepty

0 komentárov

Odosla komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Recipe Rating