Bezobilninové pečené pirohy s marhuľovým džemom sú vyrobené z tapiokovej a kokosovej múky, tuku, banánu a palmového tuku. Sú z protizápalových surovín, paleo, vegánske.
Ak je cesto pri príprave suchšie, môžete pridať po 1 PL vody alebo kokosového mlieka a pridať trochu viac tuku.

Marhuľové pečené pirohy
Bezobilninové pečené pirohy s marhuľovým džemom. AIP, paleo, vegan.
Ingredients
- 3/4 hrnček manioková múka alebo tapiokový škrob
- 3/4 hrnček kokosová múka
- 3/4 hrnček palmový tuk
- 1/8 hrnček kokosový cukor
- 1 ks zrelý banán
- 1/4 ČL soľ
- marhuľový lekvár na plnku
Instructions
- V mixéri rozmixujte všetky suroviny (okrem lekváru), kým sa vypracuje cesto. Cesto vyvaľkajte medzi dvomi papiermi na pečenie a vykrajujte kolieska. Uložte na pekáč spodné kolieska, dajte do stredu lekvár a prikryte vrchným kolieskom. Vidličkou môžete popichať okraje pirôh. Opakujte, kým miniete celé cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 175 stupňov a pečte cca 20 minút. Servírujte.
Notes
Ak je cesto suchšie, pridajte postupne po malých dávkach ďalší tuk a 1-2 PL vody. Cesto by malo byť mäkké a pružné.
0 komentárov